NAROČANJE
Pokličite 040-762-566 in pustite sporočilo. Terapevt(ka) vas bo poklical(a) v najkrajšem možnem času in se z vami dogovoril(a) za termin ali odgovoril(a) na morebitna vprašanja.
Na klice in elektronsko pošto običajno odgovorimo v 24 urah,
in sicer od ponedeljka do petka.

Lahko nam tudi pišete
na naslov info@zavod-namen.si.
Prosimo vas, da v sporočilu navedete svoje ime
in telefonsko številko. Zaradi varovanja zaupnosti vaših osebnih podatkov vas prosimo,
da po elektronski pošti ne pošiljate občutljivih zaupnih informacij.

STORITVE


Ljudje so včasih zmotno prepričani, da so šibki ali celo nori, če se odločijo za terapijo. Resnica je, da se veliko najbolj zdravih in najbolj srečnih ljudi v nekem trenutku v življenju zateče k terapiji. Terapija je v resnici povabilo k iskanju avtentičnosti in povezave. Je znak moči in velika naložba vase. Kaj drugega bi lahko bilo pomembnejše? • Lahko gre samo za željo, da nočemo več sami nositi svojih bremen. Individualna terapija je čas, ki je namenjen le vam, je prostor za raziskovanje in povezavo s svojimi globljimi plastmi v okviru terapevtskega odnosa. Takšna terapija je priložnost, da si skupaj ogledamo, kako živite svoje življenje, preučimo tiste dele, kjer ne gre vse tako, kot bi lahko šlo, in ustvarimo nove možnosti.

  Namen terapevtskega procesa je pridobiti jasnost. Je priložnost, da utišamo zunanji hrup, saj šele potem lahko slišimo svoj notranji glas. Individualna terapija izoblikuje pot, po kateri se učimo, kako bolje slediti svojim zdravim impulzom.

 • Izkušnja, ko je človek sicer v odnosu, a se vseeno počuti osamljeno, je izjemno boleča. Dve osebi v odnosu skupaj ustvarita nov svet. Tretji prostor, prostor odnosa, je lahko vir vdanosti, zavetja, ljubezni, moči in varnosti. Istočasno se lahko izkaže za vir silne bolečine, konflikta in boja. Odnosi pritegnejo na površje skrite plati nas samih, tiste najboljše in tudi tiste najslabše. Prav zato so izjemna priložnost za vzajemno zdravljenje in rast. Negovanje dobrega odnosa zahteva pogum, moč, vero, sočutje do sebe in svojih partnerjev ter zdravo mero humorja.

  V zavodu izvajamo relacijsko terapijo za pare (heteroseksualne in istospolne), ki je tako globinska kot praktična. Enako kot pri delu s posamezniki je namen partnerske terapije povečati zavedanje o globljih plasteh naših izkušenj. Ko se učimo, kako razumeti najgloblje dele nas samih in se z njimi povezati, lahko postanemo bolj dovzetni za partnerja, manj obremenjeni s preteklostjo in sposobnejši za intimnost, po kateri tako hrepenimo.

  Partnerska terapija je pogumna in ljubeča izbira na kateri koli stopnji odnosa. Za terapijo se ne odločajo samo pari, ki so v stiski; v resnici se je udeleži veliko srečnih in uspešnih parov, da bi še okrepili medsebojno povezanost.

 • Če bi starševstvo kdaj uvrstili na seznam poklicev, bi zagotovo veljalo za najtežjo službo za poln delovni čas, brez plačila in dopustov. Je treba še kaj dodati? Dejstvo je, da kateri koli trenutek v otrokovem življenju v starših lahko sproži silovita čustva, kar je povsem naravno. Namen družinske terapije je pomagati staršem poiskati in verjeti, da pravi odziv za svojega otroka v resnici že nosijo v sebi. Otroci nas postavijo v položaj, ko moramo nenehno paziti, kaj si mislimo o vsem, kar zadeva okoliščine, v katerih se trenutno znajdemo, in kaj ob tem občutimo. Naloga staršev je, da to zavedanje na ustrezen način posredujemo otroku, da se otrok lahko uči iz naše odzivnosti in še naprej razvija zdrav občutek zase. Uspešno starševstvo je velikokrat lahko povsem nov in nadvse zahteven izziv. V tem procesu se pogosto izgubita čas in prostor za naše individualne potrebe ter potrebe partnerstva.

  Družinska terapija omogoča prostor vsakomur. Proces umirja, spodbuja, opremlja in vodi starše ter člane družine skozi doživljanja močnih čustev, ki so neločljivo povezana z vzdušjem vsake družine. Več kot so stareši sposobni izkusiti v polni meri, bolj bodo sposobni vzpostavljati in ohranjati stike s svojimi otroki. To je natančno tisto, kar bo njihovih otrokom omogočalo odhod v svet in v nove odnose, pri čemer se bodo počutili kompetentne in neobremenjene.

 • Terapevtska skupina je edinstvena oblika terapevtskega dela in veliko je razlogov, čemu izbrati prav skupinsko terapijo. Raziskovanje in razvijanje odnosov v terapevtski skupini je eden od načinov, ki nam razkrije, kakšna sta naša usmeritev in značaj. Poleg tega izjemno dobro osvetli vzorce vzpostavljanja odnosov z ljudmi, ki podpirajo ali ovirajo naše življenjske izkušnje.

  Terapevtska skupina ponuja možnost dialoga in povezave ter vzajemno podporo in varno okolje, v katerem lahko preizkušamo prejemanje in dajanje povratnih informacij. Poleg tega je priložnost za bogato raziskovanje samega sebe. Terapevtska skupina je obenem priložnost za raziskovanje novih vedenj v družbenem okolju. Člani skupine se skupaj učijo, kako dostopati do svojih najglobljih plasti, ki so lahko vir zdravljenja in usmeritve. Naučijo se in pridobijo izkušnjo vzajemnega razumevanja, empatije in pomoči, kar jim omogoča, da celo negativna čustva izkusijo na pozitiven način ter sebe vidijo skozi oči drugih. Skupina je priložnost, da se odvadimo zakoreninjenih predstav o sebi in naredimo korak naprej k resničnemu zavedanju dejanske izkušnje. Prav v tem samozavedanju se skriva seme preobrazbe.

 • Delo z ljudmi bi lahko primerjali s tem, da stojimo v čebelnjaku in ne moremo slišati lastnih misli. Lahko pridemo do točke, ko se sprašujemo, kje je gumb za izklop glasu. Vsi strokovnjaki, ki delajo z ljudmi, so nedvomno izpostavljeni čustveno intenzivnim in izjemno zahtevnim procesom. Namen supervizije je pomagati tem strokovnjakom prepoznati, osvetliti in na novo pogledati množico čustvenih zapletov in odgovornosti, s katerimi se srečujejo vsi tisti, ki delajo na področjih družbene interakcije, kot so socialno delo, šolstvo in zdravstvo. Supervizija povečuje učinkovitost, strokovnjakom in v njihovo delovno okolje pa prinaša tudi olajšanje in razbremenitev.

  Vsi naši terapevti so tudi supervizorji ter izvajajo individualno in skupinsko supervizijo.

Področja dela

Pri našem delu se posvečamo številnim težavam, kot so na primer:

 • anksioznost, fobije, strahovi, stres;
 • depresija, nizka samopodoba, občutki manjvrednosti;
 • motnje hranjenja ali težave zaradi nesprejemanja lastnega telesa; 
 • odvisnosti (odnosi, spolnost, psihoaktivne snovi, alkohol);
 • razvijanje zdrave spolnosti;
 • fizične bolezni in bolečine;
 • travme (spolne, telesne, čustvene);
 • nasilje (verbalno, fizično, čustveno), obvladovanje jeze, napadalnost;
 • osamljenost ali izolacija;
 • plahost ali socialna aksioznost in težave pri vzpostavljanju medosebnih odnosov;
 • žalovanje in izguba (razhajanje v času žalovanja ali smrt ljubljene osebe);
 • zavrta ustvarjalnost;
 • krmarjenje skozi prehodna življenjska obdobja;
 • predzakonsko svetovanje;
 • partnerska terapija (nezvestoba, odtujenost, nerazumevanje, nasilje, težave v sporazumevanju, ločitev, konflikt, odvisnost od odnosov)
 • družinski in medosebni odnosi;
 • starševske vloge in vzgoja otrok.


Vsi naši terapevti so tudi supervizorji ter izvajajo individualno in skupinsko supervizijo.