APPOINTMENTS
Call us at 040 762 566 and leave a message. A therapist will return your call in the shortest time possible in order to schedule a time for your session, or to respond to other inquiries. We return calls and emails Monday through Friday, typically within 24 hours.

Alternatively, you may contact us via email
at info@zavod-namen.si.
Please be sure to leave us your name and number for contact. Also, in order to protect your privacy, please do not send delicate confidential information via e-mail.


Matej Torkar Rachel Novšak Mateja Bedenk Košir Katja Fistrić

Each of our therapists has put into practice at least 5000 hours of therapy during the ten years of our clinical practice.

Our therapists:


Mateja Bedenk Košir
Founder and Managing Director of Zavod Namen
Therapy also possible using a therapy dog (especially beneficial when working with abuse, trauma, children and adolescents)
Marital and family therapist, licensed by the Association of Marital and Family Therapists Slovenia.
Supervisor, licensed by the Association of Marital and Family Therapists Slovenia.


Rachel Novšak
PhD in Marital and Family Therapy and Supervisor, licensed by the Association of Marital and Family Therapists Slovenia.
Supervisor, licensed by the Association of Marital and Family Therapists Slovenia.
As a Native English speaker, and fluent in the Slovene language, therapy may take place in either or both languages. I carry out my practice in Lubljana, Slovenia, as well as all over the world through online sessions.


Matej Torkar
BA in Psychology.
Marital and family therapist, licensed by the Association of Marital and Family Therapists Slovenia.
Supervisor licensed by the Social Chamber of Slovenia.
Professional degree in Social Services.


Katja Fistrić
Magistra zakonskih in družinskih študij.
Opravljeno izpopolnjevanje iz zakonske in družinske terapije s stažem.

Ko razmišljam, kako bi se opisala, se mi zdi, da sem od nekdaj svoje orise iskala v tem, kako doživljam druge ljudi okoli sebe in kako bi jih opisala. Tiste, ki so moji bližnji, in tiste, ki jih sploh ne poznam (prodajalka časopisa v tisti rdeči trafiki, smetar ob četrtkih, učiteljičin mož, ki ga lahko vidiš le preko odseva avtomobilskega okna). Ko bom razumela, če bom prav začutila, kdo so drugi, bom lažje razumela, kdo sem jaz. Tako nekako je moja mlada glava poskušala sebe umestiti v svet. Tako, po človeški plati. Orisati pa sem se želela tudi preko stvari. Materialov, ki jim je dušo vdihnila narava, in materialov, ki si jih je omislil človek. Vse od pozabljenega babičinega predpasnika do oblek elitnih znamk, koša v sosedovem kurniku, kadila v knjižnici. Mmmm, koliko različnih barv, tekstur in vonjev. V svetu lažje bivam, če si dovolim raziskovati in se čuditi. Ja, to je najbližji oris mene.
Ob popotovanju v misli in telesa drugih ljudi, skozi domišljijski svet knjig, preko eksperimentiranja v kuhinji, raziskovanja narave in ostalih stvari, ki me navdihujejo in delajo živo, spoznavam sebe. Na ta način gradim svoj notranji svet, kjer se neizogibno srečujem s sencami, svojimi ali tvojimi, in iščem poti do prostora edinstvenosti, iz katerega se rojeva kreativnost, živost in avtentičnost. Graditi notranji prostor, kjer lahko srečam sebe, znova in znova, je vedno izziv.
To je tudi moj cilj v delu z vami.
katja@zavod-namen.si